Pancratius D10 - Haarlem D3 ..1 - 1
15 oktober 2005


De stelling van zaterdag 15 oktober : is Pancratius een lastige tegenstander......?
Nu onze jongens 2x tegen Pancratius hebben gevoetbald moet ik deze vraag helaas met ja beantwoorden.

De thuiswedstrijd wonnen we met 3-2. Mensen van Pancratius zeuren nog altijd dat het onterecht was wegens een buitenspel doelpunt. Onzin natuurlijk, het was een zuivere goal maar goed voetbal heeft de D3 ook toen niet laten zien. Dan weet je dat je het moeilijk krijgt als je voor de "return" op bezoek komt. Tel daarbij op dat elke tegenstander zich tot aan de tanden wapent, want voetballen tegen een BVO als HFC Haarlem brengt altijd iets extra's los. Op een zwaar en zanderig knollenveld met een bal uit het jaar kruik van ca. 5kg kwamen we maar niet in ons spel.

De Badhoevedorpse muur stond weer keurig gemetseld, want ook vandaag was Pancratius niet bereidt om lekker te voetballen Langdurig op de grond liggen na een duel, zeuren tegen de scheidsrechter, als volwaardige profs deed Pancratius wat in haar vermogen lag om de D3 maar uit de wedsrijd te houden. En ik moet het ze nageven, dat is ze prima gelukt. Het kleine beetje voetbal dat er in deze ploeg zit komt vanaf hun linker spits, gelukkig voor ons was hij onzorgvuldig in de afwerking. Toch wist Haarlem voor rust de 0-1 binnen te schieten. Zeker verdiend, maar zoals gezegd goed was het bij lange na niet. We hadden er minimaal 3 in moeten schieten. Dan ga je lekker aan de thee of limo, nu niet.

De wijze waarop de posities na de rust waren ingevuld leken niet helemaal begrijpelijk voor de "kenners" langs de kant. Mede hier door kwam Pancratius in haar spel, zelfs de beste kansen waren voor de thuis spelende ploeg. Met kunst en vliegwerk hield onze keeper lang de (0) op het scorebord maar uiteindelijk moest ook hij er aan geloven en was de 1-1 een feit, op dat moment een terechte uitslag.

Al met al een zaterdag om maar snel te vergeten, want met jullie individuele kwaliteiten moet je als ploeg over Pancratius heen kunnen walsen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de trainer jullie weer snel op de rails helpt, want voetballen kunnen jullie. Wij hopen dat snel weer te mogen zien.


top