Koninklijke HFC D13 - Haarlem D3 ..0 - 3
1 oktober 2005


Zaterdag 1 oktober, de D3 van HFC Haarlem treedt aan tegen de Koninklijke HFC onder het genot van een heerlijk najaars zonnetje. De ploeg van Hendrik-Jan, Floris, en Roderick bleef zeer lang in de kantine, of moet ik zeggen clubhuis? Tijdens onze warming up heb ik ze niet op het veld gezien. Vast de taktiek aan het doornemen hoe ze ons doelnet konden laten vibreren. Onze jongens wenste daar niet aan mee te werken. Na een paar speelminuten kwam langzaam de Haarlemse locomotief op gang. Zouden we vandaag dan wel het veldoverwicht weten te vertalen in doelpunten? Jazeker, en hoe! De 1e goal kwam tot stand uit een sublieme pass vanaf het middenveld. Goed doorzetten van onze voorste linie leverde de wel verdiende goal op. De 2e was van een nog hoger kaliber. Met prachtig combinatie spel over de rechterzijde haalden we de achterlijn.

In plaats van direct op doel te schieten legden we de bal op een presenteerblaadje voor onze spits, die wel raad wist met deze kans. Ik zie dan toch dat we uit de wedstrijden tegen Amstelveen Heemraad en Alphense Boys lering hebben getrokken. Niet zelf op doel schieten maar de kans aan je medespeler laten die er op dat moment beter voor staat. Klasse ! Na de rust toch een minder HFC Haarlem, door diverse omzettingen en het toepassen van veel wissels kwamen we logischerwijs niet meer op het nivo van de 1e helft. De keeper van Kon. HFC verrichtte diverse knappe reddingen zodat de teller uiteindelijk op 0-3 bleef steken.

De werklust bleef ook deze week voldoende zodat we weer 3 dik verdiende punten aan ons totaal konden toevoegen.

Volgende week tegen Overbos. Ik kan het niet genoeg benadrukken vriendjes, als jullie dit lezen dan wil ik jullie één advies meegeven: "" waak voor onderschatting". Want van onderschatting is een ploeg nog nooit beter gaan voetballen. Ik kijk al weer uit naar zaterdag aanstaande. Jullie toch ook?