Amstelveen Heemraad D5 - Haarlem D3 ..0 - 1
5 november 2005


Als je niet tot voetbal hebt mogen komen tegen Pancratius en vervolgens een dramatisch toernooi speelt in Volendam dan wil je dat vervelende gevoel zo snel mogelijk van je af spelen. Dat kon de D3 doen in en tegen Amstelveen Heemraad. Aan de warming-up kon je al zien dat de mannen zeer gretig waren, zouden wij dat terug zien in de wedstrijd? Jawel, er werd bij vlagen zeer goed voetbal gespeeld. Van achter uit werd met de nodige rust de bal rond gespeeld via het middenveld naar de voorste linie en vaak eindigde dat in doelrijpe kansen. Slechts één zo een kans werd omgezet in een doelpunt na een prima diepte-pass vanaf het middenveld. Onze snelle spits startte op het juiste moment en was eerder bij de bal dan de Amstelveense doelman.

Tergend langzaam rolde de bal richting doellijn waar de laatste man van Amstelveen te laat arriveerde, doelpunt 0-1 Diezelfde spits kreeg nog een kans maar de aanname was niet goed genoeg waardoor de bal te ver van zijn voet rolde en de keeper kon ingrijpen. Ik zag nog een schot op de paal en een voorzet van rechts op de kruising uiteen spatten maar de stand bleef zoals hij was. De 2e helft was minder verzorgd qua veldspel maar desondanks kregen we bloedjes van kansen. Als al deze kansen werden benut dan stopt de teller op 0-5. Helaas gebeurde dit niet, maar verdiend was het zeker. De spaarzame tegenaanvallen werden goed staande gehouden omdat vooral onze voorstopper een fantastische partij speelde en de keeper attent wist mee te spelen.

Al met al voor het hele team een voldoende. Jullie directe concurrent Kon HFC. stond op slechts 1 punt maar door verlies tegen Pancratius is die voorsprong weer uitgebouwd naar 4 punten. Hendrik Jan, Roderick en Floris van Avezaath gaan vrijdag vroeg naar bed om 3 punten te pakken bij onze D3. Gaan jullie ze weer trakteren op een 3-0?


top